Image Alt

Festival Tapis Rouge met 17 Franse films in Amsterdam

We gaan er van 30 oktober tot 3 november even goed voor zitten in de bioscopen Pathé Tuschinksi en Het Ketelhuis in Amsterdam. Om tijdens de eerste editie van het filmfestival Tapis Rouge te genieten van het beste uit de Franse cinema van dit moment.

X

Grote namen

Met een programma van zeventien Franse films, waaronder avant-premières en een aantal exclusieve Nederlandse vertoningen, valt er veel te kiezen uit het grote aanbod van nieuwe Franse cinema. Tapis Rouge opent met de première van Hors Normes in aanwezigheid van filmmakers Olivier Nakache en Éric Toledano, die ook de filmhit Intouchables regiseerden. Topacteurs Vincent Cassel en Reda Kateb spelen de hoofdrollen in dit op feiten gebaseerde verhaal over twee vrienden die jongeren uit probleemwijken opleiden tot begeleiders van kinderen met autisme.

X

Gérard Depardieu is in Fahim te bewonderen als jonge, getalenteerde schaker die als vluchteling in Parijs woont. De film Le Dindon is een komedie van Jalil Lespert met Dany Boon en Guillaume Gallienne. Het aanbod bestaat verder uit een aantal recente Franse meesterwerken dat voor het publiek nog één keer te zien zijn op het grote doek. En er is een prachtig kinderprogramma.

x

X

Vier films uit het programma worden exclusief vertoond:

  • Le Brio (Yvan Attal) met Daniel Auteuil
  • Chacun pour tous (Vianney Lebasque), het op ware feiten gebaseerde verhaal van een Frans basketbalteam tijdens de Paralympics, 
  • Mon Bébé (Lisa Azuelos), een ontroerend drama met Sandrine Kiberlain 
  • L’incroyable histoire du facteur Chavel, het romantische drama van Nils Tavernier met Jacques Gamblin en Laëtitia Casta. 

x

X

Meer informatie

Het volledige festivalprogramma en de kaartverkoop vindt u op:

tapisrougefilmfestival.nl

X

Tapis Rouge is een initiatief van L’Échappée Belle en Alliance Française Amsterdam, in samenwerking met filmdistributeur Cinéart Nederland. Journalist/presentator en voormalig Frankrijk correspondent Philip Freriks treedt op als ambassadeur voor Tapis Rouge. 

Reageer