frankrijk-nl

Frankrijk.nl – webazine met eigentijdse reisinspiratie

Een mix tussen een website en een magazine. Eigentijdse reisinspiratie met lifestyle, sfeer en authenticiteit als belangrijkste pijlers. Reisreportages, nieuws, lifestyle en acties. Ideeën en tips op het gebied van cultuur, natuur, wellness en shoppen in alle streken van Frankrijk. Bijzondere slaapadressen, café’s, restaurants, clubs en strandtenten, maar ook bijzondere eetwinkels, wijnhuizen en andere ambachtelijke initiatieven. Interviews, blogs en columns.

www.frankrijk.nl

Link-Frankrijkhuis

Het Frankrijkhuis
Thuis in Frankrijk als geen ander. Kent de beste zomer – en winterbestemmingen van La Douce en laat u Parijs pas echt ontdekken.

www.frankrijkhuis.nl

Link-InstitutFrancais

Institut français des Pays-Bas
Leer de Franse cultuur beter kennen: franse taalcursussen, culturele activiteiten, onder andere franse films, mediatheek, enz.

www.institutfrancais.nl

SZ-logo-cmyk

Studio Zwaan Tekst F-NL
Vertalingen Frans-Nederlands, verzorgd door ervaren tekstschrijver/copywriter.

www.studiozwaan.nl

fransewandeling

De Franse Wandeling

Conversatielessen Frans tijdens mooie wandelingen door Amsterdam.

www.defransewandeling.nl

Link-AtelierKUB

Atelier KUB
Kinderen ontdekken hedendaagse kunst en leren tegelijkertijd Frans leren spreken. Interactieve tentoonstellingsbezoeken en creatieve workshops.

www.atelierkub.blogspot.nl

Link-ToutdeFrance

Tout de France

Een onuitputtelijke bron van informatie over Frankrijk. Vakantie, boeken, gastronomie, wandelen, fietsen, toeristische bestemmingen, markten, bijzondere winkels, Franse taal, etc.

www.toutdefrance.nl

Link-L-Amuse

L’amuse
Meer dan 400 soorten kaas in de winkel aan het Olympiaplein in Amsterdam. Ook oliën van Chateau d`Estoublon (Provence) en nog veel meer.

www.lamuse.nl

maxime

Boutique Hotel & Restaurant Maxime
Stijlvol logeren in de P.C. Hooftstraat met uitzicht op Louis Vuitton en Chanel. Maxime is een oase van culinaire verwennerij en ontspanning. Maxime heeft 12 design hotelkamers  voorzien van comfortabele Carpe Diem bedden, met luxueus ultrawit Vandyck bedlinnen, om heerlijk in weg te dromen.

www.maximeamsterdam.nl

*temp*

Le fournil de Sébastien

De eerste ambachtelijke Franse bakker in Nederland. Alle producten van a tot z zelfgemaakt.

www.lefournil.nl

Link-Concerto

Concerto
Een begrip in de Utrechtsestraat. Voor al uw Franse muziek, pop, klassiek, traditioneel, zowel nieuw als tweedehands. Er is ook een groot assortiment dvd’s met Franse films van toen tot nu.

www.platomania.eu

Link-HoteldeParis

Hotel de Paris
Gezellig 3-sterrenhotel met 37 comfortabele kamers, vlakbij het Leidseplein en het Vondelpark.

www.hoteldeparis.nl

CoursalaCarte

Cours à la Carte

Franse les in kleine groepjes, met een hapje en een drankje. Voor particulieren en bedrijven.

www.coursalacarte.nl

boekhandel-temps-retrouve

Temps Retrouvé

Boekwinkel Le Temps Retrouvé aan de Keizersgracht in Amsterdam verkoopt uitsluitend Franse boeken en dvd’s. Een breed assortiment: romans, kookboeken, reisgidsen, geschiedenis, filosofie, woordenboeken, stripboeken, kinderboeken et cetera. En de prijzen zijn er hetzelfde als die in de boekhandel in Frankrijk.

 

www.letempsretrouve.nl

petit-gateau

Petit gâteau

Een échte Franse patisserie met een uniek concept: ze bereiden alles in de winkel in de Haarlemmerstraat, zichtbaar voor iedereen. Petit gâteau catert kleine en grote partijen, zakelijk en privé. In de bakkerij workshops voor bedrijven, volwassenen én kinderen.

 

www.petitgateau.nl

FA-Pannen

Le Creuset: de perfecte Franse pan

Na Parijs heeft Amsterdam ook een eigen Le Creuset Shop. De winkel op Heiligeweg 22, heeft het hele actuele assortiment van het Noord-Franse kookmerk in huis. Behalve de bekende gietijzeren cocottes in 10 kleuren, ook aardewerken ovenschalen, theekoppen, eierdoppen en pepermolens.

www.lecreuset.nl

MyLittlePatisserie


My Little Patisserie!

Heerlijke Franse patisserieproducten in de Pijp, Eerste Van der Helststraat 63. Een winkel met verse éclairs, citroentaartjes, mille-feuilles en nog veel meer gebak om je vingers bij op te eten, die net zo smaken als in Frankrijk! Beetje jammer van die Engelse naam.

mylittlepatisserie.nl

Pompadour


Pompadour: chocolaterie, patisserie en tearoom

Huizenstraat 12: op ambachtelijke wijze maakt Pompadour bonbons van de chocola die ze zelf het allerlekkerst vinden: Valrohna. Deze Franse chocoladefabrikant startte in 1924 in het stadje Tain l’Hermitage in de Rhônevallei, vlakbij Lyon. Nu is het één van de belangrijke producenten van chocolade in de wereld.

www.pompadour-amsterdam.nl

Heeft u zelf een interessante Franse tip of link? Stuur ons de informatie via het contactformulier.
Merci beaucoup!